Seizoen '02-'03


HDO in de Brabantcup. Het eerste seizoen.

Resultaat: Poulewinnaar, winnaar kwartfinale, verliezer halve finale. Een gedeelde 3e plaats is het eindresultaat.

Stand en uitslagen van de poule wedstrijden
Teams Punten Aant. Gem.
H.D.O. 171 10 17,10
R.D.F. 147 9 16,33
O.D.F. 147 10 14,70
B.D.K. 126 9 14,00
T.D.V. 90 9 10,00
D.D.C. 77 9 8,56
Wedstrijd 1
H.D.O. T.D.V. 21 6
B.D.K. D.D.C. 17 10
O.D.F R.D.F. 13 14
Wedstrijd 2
T.D.V. B.D.K. 13 14
D.D.C. O.D.F. 11 16
R.D.F. H.D.O. 12 15
Wedstrijd 3
B.D.K. O.D.F. 17 10
H.D.O. D.D.C. 20 7
R.D.F. T.D.V 20 7
Wedstrijd 4
B.D.K. H.D.O. 12 15
D.D.C. R.D.F. 3 24
O.D.F. T.D.V. 22 5
Wedstrijd 5
H.D.O. O.D.F. 15 12
T.D.V. D.D.C. 10 17
R.D.F. B.D.K. 16 11
Wedstrijd 6
T.D.V. H.D.O. 9 18
D.D.C. B.D.K. 8 19
R.D.F. O.D.F. 16 11
Wedstrijd 7
B.D.K. T.D.V. 13 14
O.D.F. D.D.C. 18 9
H.D.O. R.D.F. 16 11
Wedstrijd 8
O.D.F. B.D.K. 16 11
D.D.C. H.D.O. 6 21
T.D.V. R.D.F. 14 13
Wedstrijd 9
H.D.O. B.D.K. 15 12
R.D.F. D.D.C. 21 6
T.D.V. O.D.F. 12 15
Wedstrijd 10
O.D.F. H.D.O. 13 14
D.D.C. T.D.V.    
B.D.K. R.D.F.  

Alle speeldagen zijn op zaterdag

De spelers van het team:

HEREN

Jan Kuiper (Teammanager - geen speler)

Ron van den Berg (Captain heren) 

Etienne Stuiver

Marijn van der Heiden

Martin van Wijtvliet

Paul van der Weijden

Peter Nederlof

Raymond v.d. Hoeven

Ron van de Berg

Roy Gokoel

Ruud Schipper

Richard van Sinderen  

Rob Nederlof

Robin Ferdinandus

 

DAMES

Natasja v.d. Lely (Captain dames - geen speler) 

Anja van Wijk

Corrine Baas

Dineke van de Lingen  

Miranda van de Lely

Ellen van de Berg

Nicole van Lieshout

Wilma Janssen

Nel van Gorp


Verslag wedstrijd 1 BrabantCup Seizoen 2002 - 2003

(Door Natasja van der Lely)

Zoals jullie weten is de HDO een Brabantcup team gestart,en het leek ons erg leuk om hier verslag van te doen. Ik begin met het voorstellen van de spelers:

 

Ons speelhome is Rokwa darts en de catering wordt verzorgd door Bamert Catering. Alvast bedankt hiervoor. Onder leiding van onze team captain Jan Kuiper, begonnen we aan onze eerste wedstrijd en dat was gelukkig een thuiswedstrijd. Onze tegenstander was T.D.V en dat is een team dat je zeker niet moet onderschatten.

Om 1 uur begonnen de singles. Er werden maar 2 singles verloren, 1 bij de heren en 1 bij de dames. Voor een hoop spelers is spelen in een selectie-team iets wat ze al vaker gedaan hebben en die steunde de mensen die voor het eerst in een selectie team speelden.

 

Toen kwamen de koppels: de dames wonnen hun koppels en de heren verloren helaas 2 koppels. Om 3 uur gingen we eten, en het eten was voortreffelijk en met name veel. Met onze buikjes vol begonnen we aan de mixed koppels, en zowaar, we waren nog steeds in the winning mood en er werd maar 1 mixed koppel verloren. De stand 19-5.

Bierronde tijd: de eerste verloren de heren, de scores gingen waanzinnig maar er moeten ook dubbels geraakt worden en dat lukte maar niet. Toen kwamen de dames en die wonnen hun bierronde. En als laatste wonnen de heren hun partij ook .Eindstand 21-6 !!!

 

We kwamen, we zagen en we overwonnen.

De brabantcup team van de HDO is een feit. Tenslotte wil ik nog even kwijt dat onze jonkies: Robin en Nicole waanzinnig hun best hebben gedaan, complimenten hoor! 

Veel dart plezier.

 

Wedstrijd 2 BrabantCup Seizoen 2002 - 2003

(Door Natasja van der Lely)

Op 5 Oktober 2002 was de onze tegenstander in de brabant cup RDF uit Roosendaal.We zijn om 11 uur vertrokken uit de Rokwa , en we waren er helemaal klaar voor.We hadden onze nieuwe shirts die zijn erg mooi geworden, en daar was iedereen het mee eens. De HDO shirts zijn geel, zo kan de tegenstander helemaal niet meer om ons heen toch!

De spelers die voor deze wedstrijd geselecteerd werden: Rob en Peter Nederlof, Roy Gokoel, Raymond vd Hoeven,Ruud Schipper, Paul vd weyden, Martin v Wijtvliet,Robin Ferdinandus, Etienne Stuiver, Anja v Wijk, Nicole v Lieshout, Ellen vd Berg, Miranda Schipper en Corrine Baas. Game on!

 

Bij de Dames won Nicole als enige de single, niet dat de andere dames niets gooide integendeel, die hadden Double Trouble helaas. Bij de heren waren de tegenstanders erg sterk en er werden maar 3 singles gewonnen, je raad het al, die hadden ook "troubles". Nog niets aan de hand want we moesten de koppels nog krijgen. De dames verloren ook hun koppels en de heren verloren ook hun eerste 2 koppels.De tussenstand 12- 4 voor de RDF.   WHAT THE .... ! Het tij moest keren anders werd het een grote nederlaag. De koppen bij elkaar kinnen omhoog en ALLES LOS.

 

De heren wonnen alle koppels en de mixed koppels werden ook gewonnen. We zagen weer licht aan de eind van de tunnel. De stand 12 - 12 !

Nu konden er nog maar drie punten gehaald worden en die waren erg belangrijk. De bierrondes. De heren begonnen en wonnen 12-13. De dames wonnen en alles werd weer goed gemaakt en scoorde het winnende punt 12-14. De laatste bierronde en die was voor de heren , en die wonnen we ook. De eindstand 12 - 15 voor de HDO.

Wat een ontlading! We hadden 10 punten op rij gepakt en we wonnen deze partij . Het werd erg stil aan de overkant, maar bleven sportief en kwamen ons feliciteren en waren vooral onder de indruk.

 

WE KWAMEN, WE SCHROKKEN MAAR OVERWONNEN!

Vol trots,

Natasja vd Lely.

 

Wedstrijd 3 BrabantCup Seizoen 2002 - 2003

(Door Natasja van der Lely)

Op 3 novenmber moest het brabant cup team weer spelen. Onze tegenstander was DDC, het team uit Dongen. Voor een aantal van onze pelers is Dongen niet zo onbekend, daar zijn op zondagen en feestdagen hele leuke en vooral sterke toernooien. Dus ik was best wel wat gespannen voor deze wedstrijd, want ik weet dat in Dongen hele goede spelers rond lopen.

 

Vol goede moed begonnen we aan deze wedstrijd. De partijen liepen lekker en er werd vooral lekker gegooid. De dames hadden het wat zwaarder en er werd maar 1 single gewonnen. Ze lieten het hier niet bij zitten en in de koppels deden ze wat ze moesten doen en dat was winnen. Er was een dames koppel die niet voor elkaar onder wilde doen. Anja gooide een finish van 109 en Nel dacht was dat kan ik ook en deed even later het zelfde.Conclusie de hoogste finish van de brabant cup dames staat op 109 en die zijn allemaal gegooid door spelers van de HDO: Miranda van der lely schipper, Anja van wijk en Nel van Gorp.

 

De mannen, wat moet ik daar nou nog over zeggen, behalve dat ze lekker los gaan. Het enige wat ik nog wil vertellen over het team is dat we allemaal achter elkaar staan en dat we het reuze naar ons zin hebben onder elkaar. Het eten was zoals gewoonlijk weer goed geregeld door Ernst. Hij maakt zoveel eten klaar dat onze vaste supporters ook lekker kunnen mee eten. Kortom weer een geslaagde dag met een fantastische overwinning: 20 - 7.

 

WE KWAMEN, WE BRULDE EN WE OVERWONNEN.

De groeten,

Natasja van der Lely.

 

Wat ik ook nog even kwijt wil is dat op 10-11-2001 een mogelijke topspeler is geboren. Zijn naam is Jan Schipper en zijn trotse ouders zijn Miranda van der Lely - Schipper en Jan (Sr.) Schipper. Namens het HDO bestuur en de spelers van het Brabantcup team: Van harte!

 

Wedstrijd 6 BrabantCup Seizoen 2002 - 2003

(Door Natasja van der Lely)

Nog steeds onverslagen gingen we naar Tilburg voor een stevig potje darten. Kou, sneeuw en wind moesten wij trotseren, maar we kwamen veilig aan. Na eerst wat oude bekende te hebben begroet gingen we van start, en het viel weer niet tegen. De dames wonnen lekker hun partijen (af en toe met veel geluk).

 

De heren deden het zelfde. De tegenstanders gooide zeker niet slecht maar hadden soms gewoon pech. De dag duurde wel erg lang, want we gingen laat eten en een aantal spelers zochten hun heil aan de bar. Buiten sneeuwde het flink door en wat helpt er beter tegen de kou dan een beetje anti vries in de vorm van een dropshot ? Met veel lol gingen we vrolijk verder, we lieten hier en daar wat puntjes liggen maar we wonnen wel met 18-9. Niet verkeerd dus.

 

We kwamen, we sneeuwde bijna in en we overwonnen !!!!! Op naar het volgende sneeuwballen gevecht en nog een leuk potje darten.

 

De groeten,

Natasja

(sorry, geen verslag toernooi 4 en 5)

 

Wedstrijd 7 BrabantCup Seizoen 2002 - 2003

(Door Natasja van der Lely)

Het moment was daar. De beproeving: erop of er onder. De wedstrijd om de eerste plaats moest gespeeld worden Het was de wedstrijd tegen Roosendaal, de nummer 2.

Tijdens onze uit-wedstrijd tegen Roosendaal moesten we even slikken want binnen een een zeer korte tijd stonden we 12-4 achter. Maar uiteindelijk wonnen de sterkste, en dat waren wij. Dus we wisten wat ons te doen stond: WINNEN.

 

Ik zal eerst even uitleggen waarom die wedstrijd zo belangrijk was. Je moet nummer 1 of 2 worden om door te gaan naar de kruisfinales. De nummer 1 moet tegen de nummer 2 van een andere poule en de nummer 2 moet tegen de nummer 1 van die poule. Dus was het voor ons belangrijk om de eerste plaats te behouden , want het is soms beter dat je tegen de nummer 2 mag spelen. Ik loop nu wel erg op de zaken vooruit, maar dan begrijpen jullie hoe belangrijk deze wedstrijd voor ons was.

 

We begonnen de dag eerst met een leuke verrassing voor Peter Nederlof (voor niemand meer onbekend). Wij vonden, als HDO bestuur, dat we de goede prestatie van Peter op de Dutch Open (3e plaats) niet zo maar voorbij konden laten gaan, dus hadden we een leuke taart voor hem laten maken. Peter vond dit gebaar erg leuk en vooral lekker (wij ook hoor). Wie weet was dit de start voor een mooie dart Carriére.

 

Terug naar de wedstrijd. Het was weer enorm spannend. In het begin gingen we weer gelijk op, maar toen nam de HDO een kleine voorsprong en die hebben we niet meer uit handen gegeven. Peet deed wat hij moest doen en de andere spelers zeker ook. Onze zeer Jeugdige speler Robin gooide in zijn single 3 keer 180 en won zijn partij. Zelfs de tegen partij feliciteerde hem want hij gooide enorm goed. Zijn tegenstander deed dat ook, maar er kan er maar één de winnaar zijn.

 

Er gebeurde ook wat vreemds: in de herenkoppels gooiden de tegenstanders 2 keer 180 in een leg, maar verloren hem alsnog, tot hilariteit van ons. "DAT ZAL ZE LEREN !!!!!!! " Kortom het was een gezellige dag met hele leuke, maar ook zeer goed gooiende tegenstanders. Door de overwinning op RDF met 16 - 11, staat het HDO team nu 7 punten voor op de nummer 2. Nog 3 wedstrijden en dan de finale !! Luitjes, gefeliciteerd met jullie overwinning. Wij zijn trots op jullie.

 

We kwamen, we aten taart en we overwonnen.

De groeten,

Natasja.

 

Kwart-Finale BrabantCup Seizoen 2002 - 2003 op Zaterdag 24 mei 2003

24 mei 2003, Dat was de dag dat het moest gaan gebeuren, de kruisfinales van de Brabantcup. Nog steeds onverslagen, moesten we aantreden om het op te nemen tegen WBDF, een hoop van onze spelers konden de spelers van WBDF uit ons RDO verleden. Zelf was ik getuige dat ongeveer drie jaar geleden WBDF de brabantcup gewonnen had en dus wist ik wat we konden verwachten.

 

Na wat bijkletsen hier en daar begon de wedstrijd en wat voor een. We gingen eerst aardig gelijk op , maar er ontstond een achterstand voor de HDO en het was heel moeilijk om die achterstand gelijk te trekken. De meiden van WBDF waren te sterk voor onze meiden die ook nog eens pech hadden in hun singels en de heren lieten ook een paar punten liggen.

 

Even zagen we het niet meer zitten, wat was er aan de hand ? Het lukte gewoon niet meer. Tijdens het eten, weerverzorgt door Ernst Bamert, werdt er heel wat besproken we moesten wat gaan doen, anders was het echt over. Er werden wat punten gewonnen en we verloren punten. met nog maar drie wedstrijden te gaan, de bierrondes was de stand 13-11 in het voordeel van WBDF. De spanning was om te snijden. Maar waar staan Rotterdamers nou om bekend ? Het knokken!

 

Wat we al verwacht hadden gebeurde, WBDF stelde voor de eerste bierronde hun beste spelers op, erg logisch want ze hadden nog maar één punt nodig,en die wonnen wij !!!!!!! stand 12-13. Toen de meiden en die hadden iets goed te maken, onze meiden deden wat ze moesten doen WINNEN, Miranda gooide 180 en Nicole gooide hem uit. Toen ging het echt los, wat een wedstrijd. Stand 13-13 Nog één bierronde, de spanning werd me echt teveel ik had het niet meer (NIET ALLEEN IK HOOR!).

 

WBDF stond op 16, geloof ik, en wij op 60, André van Putten was aan de beurt en hij gooide hem uit. Het dak ging er vanaf ! Wat een ontlading ! Hier en daar betraande ogen. Onze tegenstanders waren zeer sportief en feliciteerde ons met de overwinning. Zelden ben ik zulke sportieve darters tegen gekomen. Petje af, want ik weet niet hoe ik zou reageren. We kregen wat te drinken van ze, en over één ding waren we het eens: deze wedstrijd had de finale moeten zijn. De hoogste finish was vandaag voor onze Robin Ferdinandus. Wij zijn erg trots op hem, want hij gooide in zijn singel 170 uit. (doe dat maar eens na!).

 

Nu op naar de finaledag ( 7 juni 2003 in Den Bosch), en maar hopen dat het net zo goed uitpakt voor ons. Kanjers, wij zijn trots op jullie, het eerste jaar en kijk eens wat we al bereikt hebben ! WE KWAMEN, WE VOCHTEN ALS LEEUWEN EN WE OVERWONNEN.

 

Natasja van de lely, Jan Kuiper en Ron van de Berg.

 

Een paar woorden vooraf door Ron van den Berg: Finale toernooi op 7 juni 2003

Captain Natasja van der Lely had ons reeds het nodige verteld over de verrichtingen van het Brabant Cup Team 2003. De HDO, een reuze echte wilde bond, dus daarmee illegaal en niet-bestaand binnen de dartsport, maar een heerlijk clubje (ruim 900 aangeslotenen) pijltjesgooiers, die vlak voor het begin van dit seizoen het wilde idee kregen om eens deel te gaan nemen aan een gemeenschappelijke inspanning, genaamd de Brabant Cup.

 

Deels georganiseerd door een wel degelijk bij de NDF aangesloten bond, deels ook weer niet. Past wel bij ons, dacht voorzitter Ed Janssen, toen hij dit "in de groep" gooide, een groep van onbetaalde en daarmee onbetaalbare vrijwilligers: Jean Paul, Natasja, Jan, Ellen, Ernst en Edith. Driemaal E, driemaal J en een N; van onschatbare waarde voor die andere ruim 900 "wilden". Omdat het na het bestuursbesluit deel te gaan nemen te kort dag was voor het uitschrijven van allerlei selectieprocedures en criteria is besloten om een team samen te stellen op grond van inzicht en ervaring enerzijds, en puur enthousiasme anderzijds.

 

Dat Jan Kuiper als all-over manager besloot om ondergetekende dan als captain aan te stellen, was net zo ontroerend als onkundig; het zij de onbenul vergeven. Dat vervolgens bij de dames gekozen werd voor achtereenvolgens Miranda, Corinne, Ellen, Nicole, Anja, Wilma, Nel en Dineke en bij de heren voor Roy, Robin, Peter, Rob, Andre, Raymond, Etien, Paul, Marijn, Ruud, Richard en Martin, met dus als captain Ron bleek dus nu net zo briljant te zijn.

 

Uiteraard zijn er mensen voorbij gelopen in deze hele gang van zaken, uiteraard hadden daar andere spelers bij kunnen staan en misschien wel bij moeten staan, uiteraard is Ellen de vrouw van, evenals Wilma en uiteraard Etien de teammaat van, net als Richard.... Maar waar ging het nou eigenlijk om? Ed Janssen had a dream! Onze voorzitter gaf Jan Kuiper de opdracht om samen met zijn lieftallige wederhelft (zie je nou wel?) een team neer te zetten, wat het potentieel zou kunnen hebben om eens wat meer te laten zien van de HDO buiten het Hillegersbergse gezichtsveld. En wat doet dat zootje ongeregeld? Wat doen die wilden? Wat bereiken die "vrouwen van"? Dat hele spul gaat zaterdag 7 juni 2003 naar 's-Hertogenbosch om de finale Brabant Cup te gaan spelen! Ongelofelijk toch?

 

Die gasten werden dus doodleuk ongeslagen eerste in de poule en wisten in een bloedstollende, zeer emotionele, maar onvergetelijke kwartfinale het onaantastbaar geachte Breda na een schier uitzichtloze achterstand alsnog de kaas van het brood te eten. Het bereiken van de BrabantCup Finale is al een bonus; wie had dat nl. gedacht?! En nu? Wat gaan we nu doen op 7 juni in de Lachende Vis? Als captain zijnde zeg ik nu: Die Lachende Vis heet na 7 juni 2003 anders.... Na 7 juni 2003 zal de wereld en Hillegersberg er anders uit gaan zien.

 

Ik hoop dat onze trouwe fans meegaan en ons net zo hard en goed zullen steunen als in alle wedstrijden daarvoor. Het is achteraf heel mooi te zien dat er dus geen enkele wedstrijd verloren is gegaan tot en met plaatsing finale, maar hoe moeilijk was dat soms niet? Vergeet niet dat in en tegen Roosendaal "eventjes" van een 4-12 achterstand moest worden teruggevochten naar een 15-12 winst. Dit team kan wat! Dit team is goed, maar vooral, dit team is een TEAM! We doen het met elkaar maar ook voor elkaar. Als we winnen, winnen we met z'n allen. Als er een punt verloren wordt, hebben we allemaal een punt verloren.

 

Als volwassen mensen elkaar na het winnen van de kwartfinale afgelopen zaterdag huilend om de nek vliegen, zegt dat veel meer dan welk verhaal dan ook. Er is wat neergezet door onze managers! Kritiek zal er altijd zijn en blijven, maar vergeet nooit dat er zonder kritiek ook niks extra's te winnen valt. Aan Ernst alle eer qua catering, omdat met name zijn cullinaire hoogstandjes mede debet zijn aan dit grandioze resultaat! Jan en Tas: groots - Ed: bedankt voor het goeie idee - JP: stille kracht als altijd, maar onbetaalbaar en onvervangbaar.

 

Graag gedaan!

Ron van den Berg

 

HDO: uit het niets in de finale. Dat is al heel wat, daar mogen en moeten we trots op zijn. Meer hebben we niet, want de eerste finalewedstrijd werd helaas verloren. Een gedeelde 3e plaats is het resultaat. (Verder geen verslag...........)

Ads